Historie

VÅR HISTORIE

Etter sju gode år på Odderøya flyttet vi høsten 2020 noen hundre meter nærmere sentrum.  Grønt Senter versjon 2.0 skal fortsatt inspirere til kloke klima- og miljøvalg. 


I Kongens gate 2, Kristiansand har vi blant annet sammen med Naturvernforbundet kontorer og møtelokaler i toppetasjen.

Dette er den perfekt match: Teateret i Kongens gate er allerede etablert som møteplassen der folk flest ferdes.  Stedet har også et utmerket serveringstilbud og kan tilby proff kompetanse når det gjelder lyd og lyd. 


Klimaalliansen har opparbeidet seg mye erfaring som arrangementsansvarlig for Grønt Senter som utviklet seg til å bli Sørlandets største arena for klima- og miljøarbeid. I Teateret fikk vi større boltreplass og derfor også flere muligheter til å realisere vårt hårete mål om å inspirere flest mulig mennesker til innsats for klima og miljø. 


Grønt Senter hadde tilhold i den gamle kommandantboligen på Odderøya fra 2013 til 2020.  Årlig er i overkant av åtte tusen mennesker innom ulike arrangement og aktiviteter. 


Flyttingen betydde også at et mangeårig samarbeid med Stiftelsen Miljøfyrtårn og Kristiansand kommune endret karakter.  I løpet av en femårs periode skal Kristiansand kommuen bruker seks millioner kroner på Bølgen bærekraftsenter i Dronninges gate 2.


Ettersom oppgaven i nabobygget i hovedsak synes å være rettet mot å leie ut kontorlokaler i loftsetasjen, har Grønt Senter Teateret påtatt seg oppgaven med å initiere og arrangere ulike typer publikumsåpne kurs, samlinger, work-shops og konferanser.  Grønt Senter Teateret og Klimaalliansen mottar ingen fast kommunal støtte til driften.


Følg med på arrangementsoversikten for oppdatert informasjon: 

Grønt Senter Teateret | Facebook

 

Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon Magnus sto for den offiselle åpning av Grønt Senter i våre tidligere lokaler på  Odderøya.

Miljørådgivere og samarbeidspartnere du treffer på Grønt Senter Teateret

Arne Otto Iversen

Daglig leder/arrangements ansvarlig

Hilde Finckenhagen

Miljørådgiver, miljøfyrtårnkonsulent og

sertifisør

Trine Mersland

Miljørådgiver

Otto Randøy

Miljørådgiver

Hege Lønning

Miljørådgiver